A digitális oktatási alkalmazások

A most következő bejegyzésemben egy digitális oktatási alkalmazást fogok bemutatni. Ezek az applikációk azért is hasznosak a tanítás során, mert nagyon jó szemléltetőeszközként funkcionálhatnak, valamint játékosabbá tehetik a tanulást, és alkalmazzák a tanultakat. Így sokkal jobban és biztosabban megmarad a megszerzett tudás.

A SkyView nevű alkalmazást választottam ki, főként azért, mert földrajz szakos tanár lévén ez az alkalmazás a csillagászat miatt különösen megfogott. Ez egy olyan éjjel-nappal, ingyenes alkalmazás, amely iskola és iskolán kívüli környezetben is wifi nélkül használhatnak a diákok. Szükség van kamerára, és az ég felé tartva a telefont láthatják, hogy az adott irányban milyen égi objektumok vannak. Csillagászat tananyaghoz találtam a leginkább alkalmasnak, de önmagában is nagyon érdekes ez az alkalmazás.

 
skyview4.jpg skyview3.png

Ha van okostelefonjuk a gyerekeknek, akkor akár be is lehet nekik mutatni óra végén, le is töltethetjük velük és feladhatjuk házi feladatnak pl. hogy válasszanak ki három db tetszőleges csillagképet, rajzolják le, jellemezzék, írják le hol található a horizonton és mutassák be az elnevezésük hátterét. Ez egy játékos és némi vizualitást igénylő feladat, mégis leíró és kutatást igénylő munkát fog készíteni.