A digitális tananyagtárak

Ebben a bejegyzésben egy digitális tananyagtárat fogok bemutatni.

zten lehet lemérni a megszerzett tudást.A zanza.tv-t választottam, ahol számos tantárgynak a főbb témakörei megtalálhatók. Az oldal külseje kifogásolhatatlan, a címek jól láthatóak és könnyen megtalálhatóak a szükséges anyagok. Minden tananyagnál van egy videó, amely érhetően magyarázza el a tanulnivalót. A tananyagnál megtalálható, hogy milyen előzetes tudás szükséges ehhez a témához, mik a célkitűzései, a videó narrációjának a szövege, fogalomtár, valamint ajánlott olvasmányok is találhatóak különböző fülek alatt. A végén pedig egy teszten lehet lemérni a megszerzett tudást. 

zanzatv.jpg

Hátránya ennek a digitális tananyagtárnak, hogy sok tantárgyhoz nincsen semmilyen anyag feltöltve, nem egyenletes a tananyag eloszlása. A másik pedig, hogy nagyon zanzásítja az anyagot. A tanuló e honlap alapján csak nagyon felületesen fogja megtanulni az adott tantárgy anyagait. Hiába van sok anyagnál feltöltve, hogy milyen előzetes tudás szükséges, akkor se fogja megérteni az összefüggéseket (főleg a történelemben).
Úgy gondolom ez a felület csak egy eszköz, nem szabad, hogy a diák csak ezen tanuljon (főleg nem érettségire!), hiszen ez nem elég.
Viszont arra kifejezetten jó ez a felület, hogy a megtanultakat még jobban elmélyítse.